våren 2018, en obearbetad tomt

Vårvintern 2018, vi har flyttat in i vårt nya hus i Mariestad. Första prioritet var förstås att få allt i ordning, som alltid när man flyttar till ett nytt ställe.

Det tog några månader att komma iordning, vissa kartonger är fortfarande ouppackade, men nu började det kännas riktigt hemtrevligt.

Utomhus rådde vinter och som vanligt körde vi hårt med fågelmatning. Här finns åtminstone några arter som vi inte hade besök av tidigare i Blekinge, som sidensvans till exempel.

När snön smält undan hade vi runt huset en tomt som väntade på oss.

Här fanns inte en gräsmatteplätt, inte en rabatt, ingenting. Detta mina damer och herrar är starten på Erixons NYA trädgård!

Det kanske inte kändes så när vi tittade ut efter en lång vinter, men visst är det intressant, och en utmaning, att börja från början, från ett nolläge, och skapa något som man bara möjligtvis kan se inne i huvudet.

Ack ja, det finns lite att jobba med.

Sen kom grönskan och värmen, med uteliv och grillkvällar. Då var det en utmaning att hitta någonstans där man kunde sätta upp bord och stolar utan att de tippade på ända. Var fanns det någon plan yta?

Men som ni ser, inga ledsna miner här inte.

Mycket har hänt under sommaren som gått. Vi behövde måla huset innan vi byggde altandäcket. Det gällde att planera efter hur solen stod på himlen. Århundradets varmaste sommar, alltid soliga dagar och stekhett i solen. Det gällde att måla där det var skugga.

Så småningom blev huset vitt med ett avsnitt i mörkgrått. Inte så pjåkigt, eller? Men ännu inte färdigmålat.

Efter målandet kunde vi starta med att bygga altandäcket, med utgång från köket. Äntligen kunde vi ställa bord och stolar på en plan yta! Altanen blev vårt tillhåll hela denna sommar.

När vi nu hade farten uppe så satte vi upp ett inglasat uterum också. Vi hade ju stortrivts med uterummet i huset i Blekinge så det var ganska så självklart att vi ville ha något liknande även här.

Sen har vi det här med trädgården och växter. Hur har det gått med det? Dags att ta upp det temat nu, men det får bli i nästa blogginlägg.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester

En växtsäsong går fort...