En växtsäsong går fort...

Ibland talar vi om behovet av målbilder, det där vi strävar efter, det vi vill se. Nu i början av mars när snön täcker marken tar vi fram några bilder från året som gått, det blir målbilder för oss just nu. 
Snart kommer vi att se våra minirhododendron längs dammkanten slå ut i rött och vitt, de är tidiga. Den röda heter Rhododendron "Diamond Red" och den vita Azalea japonica "Kermesina Alba"
Myskmadran kommer att breda ut sig ännu mer som marktäckare, färger och former kommer att avlösa varandra under växtåret.  


Blåregnet som vi associerar med sydligare nejder har etablerat sig bra på vår pergola på norrsidan och blir en vacker vägg. Blåregnet kommer tidigt och när de blommat över blir de avlösta av ett flertal rosor och clematis på samma vägg. 
Wisteria floribunda "Longissima alba" heter blåregnet.
Intill vårt gigantiska stenblock växer det riktigt bra tack vare värmen som lagras i stenblocket och det extra ljuset som reflekteras i dammens vatten. Elefantgräset, till vänster, blir lätt tre meter högt och här växer även vår vackra Vipphortensia Hydrangea panicula "Whim´s Red" med sina röda stammar och blommor som kommer först i vitt, sedan rosa och avslutar i rött framåt hösten. 
I år byggde vi en pergola vid vår uteplats. Två stora lönnar togs ner, de har dränerat jordmånen för perennerna och buskarna runt om. Rosen Helena Hybrida fick en enorm växtkraft efter detta och är nu uppe över taket. Men en av rönnarna fick vara kvar och växer nu upp genom taket. Den blir så vacker med sitt lövverk och röda bärklasar framåt eftersommaren. 
Blomsterkornellen Cornus kousa "Miss Satomi" är ett smycke när det blommar. 
En höstbild skickar vi med också. Stenmuren byggdes upp i somras och en japansk lönn som varit undangömd i ett hörn av trädgården fick en ny plats där den verkligen kommer till sin rätt. 
Som ni ser växer det bra i växthuset. Den gröna väggen till vänster är en kiwi och vi väntar fortfarande på att den ska ge frukt. 
Nu har bilderna kommit ända till juletid och korvgrillning med barnbarnen. Det var inte så inbjudande väder så det blev morfar som fick grilla korv själv och sedan bära in till hungriga magar. Korv med röksmak är godare än korv utan den rätta sotiga patinan. 

Kommentarer

  1. Eran trädgård är alltid så jättefin! Påskhälsningar! Birger

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester