I väntan på inflyttning

I september 2017 restes huset, först med byggnadsställningar, sedan med skalet färdigt. Men fem månader skulle det ta innan det var dags att flytta in. Så vad gör man under den tiden? 

En nybyggnadstomt blir oftast en lervälling, så var det speciellt för oss. Med en regnig höst så blev det snart ....

... svårt  att ta sig fram. Så att dränera det värsta området, det gjorde vi. Helt nödvändigt. Mycket avverkning har det blivit och stockarna har samlats på hög. Kolla bara så mycket dåligt samvete som ligger där och stirrar på mig! 


Hela vintern kapade vi stockar och klöv ved som skulle ligga och torka någonstans. Men var då..?

Det behövdes mer lagringsyta, för ved, för traktor, bilar, fönster, isolering..... 
Dags att bygga vidare på förvaringen som vi börjat på tidigare. Mer än ett fack fyllde vi sedan med ved, borde vara sisådär uppåt 25 kubik. 


Efter en blöt höst blev det en snörik vinter. 


Det blev en konst att ta sig fram i drivorna


I november 2017 flyttade vi ut från huset i Rödeby, till en lägenhet i Mariestad där vi fanns på helgerna. Sen var det långpendling som gällde. Leif till jobbet i Nybro, 32 mil bort, Bibi till jobbuppdrag runt om i landet. 


Leif bodde i husbilen i sju månader för att kunna jobba klart fram till pensionen. Meterhöga snödrivor och stjärnklara nätter. Mysigt! 


Det är märkligt att det ständigt var något som behövde grävas, in i det sista. Till och med mitt i vintern. Här är det el och fiber som ska dras in i huset. 


Men så kom äntligen dagen, en 23 februari 2018, mitt i sportlovet. Slutinspektion av huset. Noll anmärkningar fördes till protokollet, vi fick nycklarna och kunde flytta in. Yesss!

Efter att knappt ha varit inne i huset var det förstås helt fantastiskt att få gå in i en sprillans nytt hus. Och det var vårt! 


Helt tomt på möbler, nästan så att det ekade mellan väggarna. Dags att flytta ut från lägenhet och långtidsförvaring. Dags att få ordning på torpet. Kommentarer

  1. Most on-line promotions are seasonal and subsequently are only valid for a limited time. These come in the type of every day promotions, tournaments, sport of the week promos amongst others. Sometimes there's be} even a restrict to 카지노 사이트 the amount have the ability to|you presumably can} win, but this largely applies on free spin provides. These limits fall someplace in the range of £/$100-£/$500.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester

En växtsäsong går fort...