sommaren 2017. Gjuta grund.


Var är våren, värmen, grönskan? Det är bara att vänta och njuta av dagen, det är ju ändå sol! 17 april

 

I april och maj grävs det för kommunalt vatten och avlopp till oss och tre andra grannfastigheter. Vi blir de första som fått tillstånd från kommunen att ansluta oss. Samtidigt lägger vi ner rör för att ansluta för fiber. 

Så blev det sommarlov igen och gräset har hunnit bli  högt. Dags att gräva för husgrunden.Att hyra grävskopa var inte det lättaste. Allt var uthyrt, inga kontakter gav någonting. Så det blev den minsta grävaren med den minsta skopan. Det kändes som ett evighetsjobb låg framför oss.


Ännu fler träd fick tas ner. Asparna runt om var inte i någon bra kondition.


I stort sett alla aspar hade en kärna som ruttnat, typiskt för dessa träd. Det är ju inte kul att få ett antal träd som faller över huset när höststormarna kommer. I det här trädet bodde de speciella myror som bosätter sig i just aspar. 


Kvar finns en mängd stubbar. Här behövs en stor och stark grävskopa för att få upp dem. Tyvärr tar inte tippen emot stubbar, alltså får man gräva upp dem för att gräva ner dem igen, på ett lämpligt ställe.


Många stockar blir det och där ligger de och tär på samvetet. När ska de tas om hand? Det blev vinterns jobb att göra ved av dessa högar.


Vem behöver en skotare när det finns en Terracan som kan dra stockarna?


...och lillen bara gräver och gräver...

Med mycket tålamod blir det till sist ett schakt och ... 

... den kan fyllas med makadam och ...... sen är det klart med vatten och avlopp och en bädd för kantelementen. Vi har gjort vårt jobb, nu kan andra ta över och gjuta grund.


September 2017, nu kan grunden gjutas. Det är ett viktigt startskott för bygget. De två lönnarna ska stå kvar som en slags portal till huset. 


Klart! Härligt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...