Vi köper en tomt i Mariestad

Historien om vårt nya liv i Mariestad börjar för två år sedan, sommaren 2016. Vår dotter Pauline och sambon Jeffrey ville flytta från Stockholm och letade därför hus i Mariestad. De hittade inget hus men däremot dök en tomt upp till salu. De fattade tycke för tomten och vi, Leif och Bibi, hakade på så vi köpte tomten tillsammans. Vi tänkte att "vi kan väl alltid bygga en sommarstuga på tomten". Tomten är en skogstomt på 3,2 hektar, strax utanför Mariestads planlagda område så det finns plats för både det ena och det andra.  


De första bilderna på tomten visar hur igenvuxet det var. Det som fanns var skog, sly, nässel- och hallonsnår, gräs. Det var svårt att ta sig fram, det var mer som en djungel.Första resan till tomten tog vi med några växter. Två plantor bambu. Jag tror inte de kände sig hemma i den här miljön, de är fortfarande inte riktigt acklimatiserade, men lever gör de i alla fall.

 Det fanns bara en väg in på tomten,  en gammal körväg som efter 30 år bara var en smal stig som traktens hundägare nyttjade för att rasta sina hundar. Här har vi i alla fall kört med röjsågen så att man ser stigen.

  Där ute går Törnbergavägen som nu är vår adress i Mariestad, Törnbergavägen 20.


Efter drygt hundra meter efter stigen kommer man till en öppen yta där ett gammalt äppelträd står som ett vårdträd. Här fällde vi ett antal björkar och skapade ett första bygge: en sittplats i skuggan under äppelträdet. Björkstockarna finns kvar efter två år som ett nostalgiskt minne.

 Mycket ris blev det förstås. Här ser du mer av den öppna ytan, med äppelträdet till vänster. Tomten var till för 30 år sedan en handelsträdgård med flera växthus och ett bostadshus. Växthusen förstördes i stormar, huset brändes ner efter några år av några ungdomar så ingenting har funnits här sedan dess i form av byggnader.


Frågan var då var vi kunde ha våra arbetsredskap. Vi köpte en begagnad container som vi baxade in mellan några träd och hallonsnår.


En container är praktiskt att ha, den har varit till mycken nytta under dessa två åren.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester

En växtsäsong går fort...