Vi bygger väg, sommaren 16
Första sommaren på tomten, 2016, byggde vi en väg för att kunna ta oss in på tomten. En grävmaskin och en lastare behövdes, sedan var det bara att sätta igång. Där den gröna Avanten står, där står nu vårt nybyggda hus. 

Eftersom det funnits hus, körvägar och verksamhet här tidigare så träffade vi ibland på dessa vägar när vi grävde, någonstans under allt gräs och sly.


Ett antal lass med makadam blev det innan vägen blev körbar.


Markduk behövs för att skilja vägmaterialet från underliggande jord.


Sen var det dessa träd som stod på fel ställe och som behövde fällas. Och inte bara det, stubbar och rötter behövde också tas bort. Kvar blir det en krater...


Här gräver vi på prov redan sommaren 2016 för att se underlaget för vårt hus. Mycket sten, stubbar och rötter var det, och mycket av gamla sopar också.


Vissa träd fick sin "dödsmärkning" men så här två år senare står ett antal av dem fortfarande kvar medan andra omärkta fallit för motorsågen. Det är bra att tänka efter ibland. Den här aspen är däremot fälld. 


Som sagt, det fanns gott om gamla sopor på tomten, inte bara på ett ställe utan många. Och eftersom det stått växthus här som förstörts så finns det hur mycket glas som helst utspritt runt om i markerna. Mycket har vi plockat och kört bort men vi hittar ständigt nya glasskärvor, det kommer att dröja år innan vi är fria från dem.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...