Stor dramatik i dammen


Det händer alltid någonting i och kring dammen. Fåglar kommer regelbundet till dammen och bäcken för att dricka och bada. Men senaste veckan har vi haft besök av ... en fladdermus!
Inte i skymningen eller under natten men mitt på ljusan dagen. Mitt på eftermiddagen flyger den ett antal rundor över dammen och dyker ner för att dricka från vattenytan i flykten. Passerar oss knappt en meter från där vi sitter. Så läckert!Men igår blev det stor dramatik. Den hamnade i vattnet! Antingen försökte den sätta sig på en trampsten för att dricka därifrån, men ramlade av stenen. Eller så gjorde den en felnavigering. Hur som helst, nu låg den i vattnet med vingarna utbredda och tog sig inte upp. Så den börjar vispa sig fram med vingarna, över till andra sidan där stranden är grundare och lättare att ta sig upp. 
Som en blöt katt lägger den sig på en sten för att torka upp. Efter några minuter är den så pass torr att den kan lyfta. Nu gör den några varv till över vattnet och dricker innan den försvinner till... ja vem vet vart.  


Får du någon ordning på den här bilden? Efter en stund klarnar det. Du ser ryggtavlan på fladdermusen. Den står på ena bakbenet och ena framvingen och sträcker ut andra framvingen för att torka. Och "svansen" hänger i mitten. En lurvig liten krabat.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...