Sommaren är här

 Busksyrenen har fått både höjd och volym efter ett antal år. Blommar senare än de vanliga syrenerna och har en helt underbar doft. Även kopparlönnen (till vänster) har stuckit iväg på höjden, speciellt mycket detta året. Rhododendron viscosum "Jolie madame" 
Framsidans lilla vattenarrangemang med Jolie madame i bakgunden. Bambuarrangemanget finns att köpa men går också att göra själv, vilket vi gjort. 


Amerikanskt hönsbär, Cornus canadensis växer i vår surjordsrabatt. 
Baldoanemon, Anemone Baldensisväxer vild i alperna i Frankrike, Italien, Schweiz och Jugoslavien, på över 1800 meters höjd. Och nu växer den även i en av våra rabatter, 13 meter över havsytan. 


 Sorgmantel, Nymphalis antiopa. Det är dåligt med fjärilar i trädgården i år. Buddlejorna har inte kommit igång än och inga andra "fjärilsmagneter" heller. Desto trevligare då med detta besöket. 

Violkungsljus, Verbascum phoenicum. När de börjar hänga kommer den stora orkestern bakom igång på allvar. Resten av vår "tårtbitsrabatt" är fylld med stäppsalvia. Tre tårtbitar finns här, alla med kanter av cortenstål, som rostar på ytan men aldrig bryts ner med tiden. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester

En växtsäsong går fort...