Hård bröd


Tänkte jag skulle baka hård bröd igen. Har inte gjort det så värst många gånger och hade glömt hur svårt det var. Att jag inte lär mig att låta bli. Provade två olika recept "Ernst knäckebröd" och ett ur boken "Njut en liten smula", en för övrigt alldeles utmärkt bok. Jag har använt många recept med glädje om och om igen ur den, men det här med hård bröd är inte lätt. Så kort tid i ugnen är det svårt att parera, endera för kort, dvs segt, eller för länge, dvs bränt. Blev inte lyckat. Kunde inte provsmaka eftersom jag blivit glutenintolerant och använde upp mjöl som jag inte tål längre.Däremot gick det desto bättre att göra ishjärtan. Hade bara gul karamellfärg hemma, men gjorde ett par vanliga med is bara först som jag hängt upp. Har även gjort några ljuslyktor av is som jag ska tända när våra flickor kommer hem den 23.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...