Juli - semestertid

Öppen Trädgård 6 juni, en riktigt lyckad dag. Skulle någon överhuvud taget hitta till oss? Jodå, ett femtiotal besökare kom, strövade runt i vår trädgård, diskuterade, kommenterade, fikade och tycktes ha det riktigt trevligt. Bilderna vi tog under dagen finns nånstans i cyberrymden (inget minneskort i kameran) så det får bli en bild från "lugnet efter stormen".
Vi har även hunnit med en Öppen Trädgård för STA-medlemmarna (Sveriges TrädgårdsAmatörer, Blekingekretsen). Något vi funderade över var hur vår Clematis Piilu plötsligt kan ha dubbla blommar bland de vanliga enkla. Ingen hade något bra svar på den frågan, har du något svar?
När ljuset skiftar under dagen och med vädret får en trädgård olika utseende. Motljuset framåt kvällen gör att stäppsalvian (Salvia nemorosa) och violkungsljusen (Verbascum phoenicum) lyser med en alldeles speciell lyster.
Kopparlönnens stammar ("Acer griseum") ska definitivt betraktas i motsljus, det är definitivt då som barken blir som vackrast.
Äntligen har vi några stora och ståtliga plantor hyacintvivor, "Primula vialii", längs dammkanten. De lyser som utropstecken där de står. Någon sa att de är kortlivade, hoppas verkligen det inte är sant för vår del.
Hostor är populära och dekorativa med sitt bladverk. Denna planta heter Blomsterfunkia, "Hosta fortunei "Gold standard".
Det blir mest närbilder på olika plantor på en trädgårdsblogg. Dags att kliva upp några trappsteg och se ut över en del av trädgården.

Kommentarer

  1. Ser så fint ut. Vi hoppas att vi kan ta en sväng åt ert håll om vi kommet iväg till Skåne. I år har vi gått runt i huvudstaden och i Uppsala (Botan). Kanske nästa år till södern?!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...