sommarnostalgi

Mitt i smällkalla vintern (det är nyårsafton idag) kan man väl unna sig lite nostalgi genom att minnas sommaren med hjälp av några bilder. 
Att sitta här vid sidan av dammen en fin sommardag är faktiskt helt magiskt. Våra koi-fiskar glider runt i vattnet, trollsländor och andra insekter fladdrar runt, fåglarna sjunger och solen värmer. Kan det bli bättre? 


På en säsong har växtplantorna runt dammen fått en bra storlek. Våra buddlejor har växt till sig ordentligt och attraherar förstås mängder med fjärilar, bin och andra insekter. Buddlejorna är nog den växt hos oss som frösår sig mest och bäst av alla, det dyker upp små plantor lite överallt på tomten. 

Den här delen av tomten var urskog fram till dess det beslutades om att placera hönshuset här. Ett bra val, det är tillräckligt långt från bostadshuset, en svår yta att använda för planteringar, det är lagom skuggigt för hönsen. Vi har redan börjat fundera på att utvidga hönshuset och hönsgården. 

En härlig plats för att avnjuta morgonkaffet med en tidning eller bok, i ena änden av dammen. Med skugga av några lönnar och rönnar och med vackra växter runt om. 

Ett av många projekt i sommar var pergolan för att ge blåregnet, några klätterrosor och clematis att plats att växa till sig på. De små sticklingarna av blåregn som vi tog med oss från Rödeby har redan nått upp till taket av pergolan. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester

En växtsäsong går fort...