Kycklingar


Efter diverse snickrande har hönshuset blivit beboeligt. Det jag trodde var ett lätt byggprojekt blev ganska så långdraget. Nu har de fått det extra bra med ordentlig isolering men så måste man ju förstå sig på deras behov och specialarrangemang, med reden (aktuellt längre fram i tiden), lucka, det ska vara lätt att rengöra, nattpinnar osv. Men som ni ser, den finns på plats, ska bara målas. 

Och här är hyresgästerna! Åtta stycken kycklingar, inköpta 1 juni i Falköping på rasfjäderfäklubbens träff. Alla av samma ras, Hedemorahöns. Det går inte att se skillnad på höns och tuppar sades det. Men vi vet med ganska stor sannolikhet redan nu att tre av dem är tuppar. 

I förförra inlägget lade vi upp en bild på den röda azalean, Diamond red. Nu har den fått sällskap av den vita azalean Azalea Kermecina Alba

Vår clematis som vi hade i Rödeby och beundrade så mycket har nu kommit upp längs vårt armeringsnät, lika vacker här som i vår förra trädgård. Clematis "Guernsey Cream"

Våra grannar förärade oss en lilja förra året. Då var den överblommad, nu kan vi se hur den ser ut, med en underbar färg. Namnsort okänd. 

En iris som älskar att stå i dammkanten. Iris sibirica "Soft blue"

Rosenincarvillea, Incarvillea delavayi. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester

En växtsäsong går fort...