Gott nytt år!

2016 har precis kommit ur startgroparna. Andra januari, vinterns första snöflingor dalar ner och pudrar trädgården. Vad kan man göra som trädgårdsälskare? Beställa fröer! Yes, det är avklarat. Och för övrigt kan man ju minnas sommaren som var och längta efter våren. 


Vår mest rikblommande clematis är förstås minnesvärd. "Clematis Guernsey Cream".

När den blommat över kommer dessa frökapslar. När man handrensat varje kapsel har man en sky av guldbollar som lyser i solen.

Frökapslar kan vara nog så vackra och förunderliga. Här ser du Blomsterkornellens märkliga fröklubba. 


Rosor ska avnjutas i närbild, helt med en näsa inne i rosen. Rosa Gentle Hermione


Leonardo da Vinci


Vit malva. 

Två rosor som nästan växer ihop: "Valdermar" till höger klättrar på vår "rosvinkel" och buskrosen "Ghislaine de Feligonde" till vänster med sina färgskiftningar. Knopparna och de nyutslagna i gult och helt utslagna i vitt.  

Sittplatser måste man ha i en trädgård, man ska ju NJUTA av den. Vi kan räkna till minst 10 sittplatser på olika strategiska platser. Vår senaste sittplats, den nya hörnan vid planket på norrsidan är riktigt skön. Här kan man bjuda en lite större grupp på fika.
Längs planket har vi våra tomatplantor, det blev ca 15 stycken detta året.

Trots en ganska solfattig sommar fick vi vår hittills största tomatskörd. Åtminstone 25 kg kunde vi skörda. Så vi gjorde tomatmarmelad, tomatconfiture, tomatchutney och andra läckerheter. Underbart! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...