Kring dammen


Slutet av maj, mini-rhododendronbusken vid vattenfallet blommar för fullt, med större blommor är vanligt. Sorten är okänd.Azalea "Diamond Red" i dammkanten. Om du undrar varför det är vågräta streck över bilden så kan vi berätta att det är ett antal fiskelinor som spänts över dammen. Vi har ju haft besök av gråtrutar som fångat guldfiskar hos oss. När de ser fiskelinorna så vill de inte fortsätta längre. Ett tips för dig som har problem med måsar eller trutar.


Sockerärtplantorna som drivits upp i garaget planteras ut i en av odlingsbäddarna. I förgrunden ser du vår japanska Zelkova, "Zelkova serrata, "Ogon", ett träd som vi gillar jättemycket.


Ett av vårens projekt skymtar i bakgrunden: bron över vår lilla bäck som vi köpte för ett antal år sedan har skrotats efter att den blev farlig att gå på. Nu har vi en egentillverkad stabil bro som kommer att hålla i många år framöver. Detta gjordes när tulpanerna blommade. Det gör de inte längre...I år lät vi grodrommen ligga kvar i dammen och voila, en vacker dag kunde vi se att grodyngel hade kläckts. Grodor är trevliga att ha, paddor däremot är bannlysta från trädgården och dammen, de fångas in och förpassas till sällare jaktmarker.
Om kung amfibie på bilden ovan är en groda eller padda, det är svårt att se. Den är vårtig som en padda men vi tycker ändå att det kan få vara en groda och att den får vaka över grodriket i Erixonsträdgård.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...