Vårbruket startar


Ja, nu har april anlänt. Äntligen, vilket innebär att vi har börjat städa, röja och förbereda odlingslådorna för sådd.

Ut med allt från boden! Det är en viss känsla att få ställa ut trädgårdsmöblerna, göra iordning dammfilter och pumpar och annat som hör hemma inte i en bod men ute i trädgården. 

Några dagars arbete med att städa upp rabatter, klippa ner fjolårsväxter och göra fint, det är inte ett tungt arbete, det är en glädje!! Eller hur alla trädgårdsvänner? Bort med strandrågens vissna fjolårsgräs. Längst ner syns årets stänglar som startat och strävar uppåt mot vårsolen.  


Förra året växte faktiskt INGENTING i några av våra odlingslådor. Jättekonstigt. Nu har vi laddat inför säsongen med att preparera jorden enligt "konstens alla regler". Hoppas hoppas... 

Vitlöken (bilden) planteras på hösten och ligger i startgroparna tillsammans med gräslöken som också har en bra start. Det som går att skörda nu, och hela vintern som gått, är jordärtskockorna. Det gäller att konsumera dem snarast nu innan de börjar gro.


Fiskarna i dammen har vaknat till, vattnet är uppe i 8 grader så nu får de mat. Gotti gott gott. 
Och idag fick även en gråtrut en fin middag, det blev fisk på menyn, guldfisk. Från Erixons fiskrestaurang. Den största och finaste guldfisken. Väl bekomme!Ok, man kanske inte ska hänga ut brottslingar i massmedierna hur som helst, men det struntar vi i! Här är han, gråtruten Charlie. Till vardags är han på Bubbetorps soptipp och letar sopor, men nu har han börjat jaga våra fiskar i dammen. Och idag sågs han även spana in grannens fiskar. Det måste bli ett slut på detta! 

Idag är det påskafton. Dagen började kallt, närmare nollan, fortsatte med ett riktigt trevligt golfväder med inslag av några småskurar och hagel. Väl hemma från banan kommer världens hagelskur, som du ser på bilden. Typiskt aprilväder med andra ord. Nu kan det bara bli bättre och bättre. Våren och sommaren är på G!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...