Vintersolståndet - med ljusglimtar i mörkret

22 dec 2014, vintersolståndet, årets mörkaste dag. En dag som gjord för att tända ett ljus eller flera, att tänka ljusa tankar, att glädjas över allt positivt.  Själva tycker vi oss ha oförskämt bra på alla sätt. Bibis jularrangemang är resultatet efter en skön skogspromenad för några veckor sedan. Luften klar och hög, allt andas lugn och harmoni och det doftar natur - inga avgaser, ingen stress, bara en stilla skogspromenad - en lisa för själen.


När man tittar på ett litet stycke svensk natur, med mossa, lavar, lingonris och en äkta svensk skogspinne slås i alla fall jag av hur viktigt det är att skydda och bevara vår natur och vår miljö så att även kommande generationer kan få njuta av en vacker, levande, rik natur. Här är vårt senaste projekt på huset: vi har blivit med solpaneler! Energifrågan är superviktig för jordens välbefinnande. Vi måste hitta de alternativa vägarna och att producera sin egen el tror jag är ett viktigt steg i rätt riktning. Det händer mycket på solenergiområdet med ny teknik, billigare paneler och ett växande intresse hos många. För vår del tog det nio dagar av regn och rusk att få upp drygt ett ton av paneler upp på taket. 


Färdigmonterat! Tre dagar före midvintersolståndet! Nu finns det bara en väg framåt och det är mot ljusare och soligare dagar. Här ska produceras el!

Kommentarer

  1. Vad bra att ni gör något för jorden!!! Fler borde göra som ni!! Allt gott Mari

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...