Första maj - upp till kamp för trädgårdslivet!Dags att komma ut ur vårt vinteride! Vi börjar med några tidiga vårbilder. Penséer, det måste väl finnas tusentals sorter. Härliga. 


Julrosorna har förökat sig ordentligt i år, frösår sig, ändrar färger i viss mån, förgyller den tidiga våren. Vi har ett stånd med backsippor som står så lägligt till att eftermiddagssolen lyser genom dem. Kryper man nära en växt blir det oftast en helt ny upplevelse. Här en backsippa i närstudium. 

Kungsängsliljorna tillhör inte de växter som sprider sig. Några enstaka exemplar överlever från år till år. Helt unika. 

Blodörten, Sanguinea canadensis Multiplex "Plena",  skriv vi om redan för ett år sedan, se tidigare blogginlägg. Överraskar oss tidigt på våren och är redan överblommad. Här mot en mörk bakgrund av alunrot. 

En frösådd av en näckrostulpan, i gruset nära dammen. Vill väl komma närmare sina släktingar näckrosorna kan jag tänka. 

Vad sägs om den här krabaten? Vårt senaste tillskott till dammen: en vattensköldpadda, kom som en överraskande present från en god vän, med en röd rosett kring sig. Har nu levt i dammen sedan i mars då det var +4 i vattnet. Då var han som fiskarna, helt passiv. Nu kan han dra iväg på en promenad och gömma sig för att sedan dyka upp igen i eller kring dammen. 
Vilken art? Vet inte, kom gärna med ett klokt förslag. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester

En växtsäsong går fort...