Nytt projekt. IGEN!

19 december satte vi punkt för höstens stora projekt, inglasningen av vårt uterum. All fritid under tre månaders tid gick åt. 19 dec var vi tvungna att avbryta, därför att....
... 20 dec anlände nästa projekt med långtradare, vårt nya kök.
Jodå, jul- och nyårshelgerna fungerade, trots att vi börjat riva ner gamla köket. Sen försvann all fritid igen och efter en månad var allt klart. I helgen kunde vi inviga vårt nya superfina kök. Djupa skåp och högskåp som ger gott om utrymme. Och nya vitvaror som är bara så bra!

Matlagningen kommer att nå gastronomiska höjder! Gastronomiska Akademin, det går bra att ringa kvällstid.
Vintern är vila för trädgården och trädgårdsentusiasten. Men visst kan man hitta vackra ting även vintertid. En snöflinga, olika snöformationer, en istapp: avskalat i färger och former. Vackert.

Färgklickarna vintertid består oftast av besökarna vid fågelbordet. Gulsparven (Emberiza citrinella) är inte speciellt vanlig hos oss, desto mer välkommen.
Större hackspetten (Dendrocopos major) gillar talg (svål från skinkan), dessutom äter den de vanliga solrosfröna. Det verkar inte som att den hittade några larver i vår nya pergola trots ivrigt sökande.
En vacker förmiddag sitter en liten juvel vid fröautomaten, en steglits (Carduelis carduelis). Kan man få bättre besök? Vacker som en burfågel från tropikerna. Syns ibland bland tistelkapslarna ute i kustbandet, tex på Torhamns udde eller på Öland. Men har aldrig varit ens i närheten av Rödeby. Och denna dag gjorde den oss äran att gästa vår trädgård.

Kommentarer

  1. Åh vad roligt att läsa allt och se fotona :)
    Kram Anette

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...