14 sept

Clematis texensis
Vi har testat flera nya clematis-sorter i sommar. Några har tagit sig bra, andra inte. Den här skönheten är en present och är ursprungligen en frösådd från Botaniska trädgården i Göteborg.


Clematis Summersnow ("Paul Farges")
Ett av många armeringsjärn sitter på staketet mot vägen. Här är det tänkt att denna clematis ska breda ut sig. Ett par långa stänglar har skjutit iväg, nästa säsong kommer den enligt planen att breda ut sig.
Vår andra clematis på samma armeringsjärn, en städsegrön Clematis armandi får vi vänta ytterligare på, den verkar ha en lång startsträcka.



Vitpytta, Achillea ptarmica
Vitpyttan gillar vi, Den hade nästan tynat bort helt för oss, men denna sommar har den förökat sig våldsamt. en riktig långblommare, hela sommaren och långt in på hösten.



År 2000 var vi på semester i England. Det gav mycket inspiration till vårt blivande trädgårdsliv. Vi lastade bilen full med växter att ta med hem. Och vår "regnflicka" köpte vi också den sommaren. Alltid lika kär. En vacker dag ska vi fått till själva regnet som ska strömma ner över paraplyet. Det är ju bra att ha några projekt på gång inför framtiden så man inte blir sysslolös en vacker dag....

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...