7 juni

Vatten drar till sig fåglar, grodor, paddor, salamandrar och ... trollsländor. Den här är en riktig bamsing, vi har två stycken med lite olika färg. Gillar att sitta nånstans och sola sig. Nästan mänskligt kan man tycka. Den här dagen har vi haft 27 grader i skuggan.

Nästa trollslända är en stor skönhet. Smäcker och smidig och glänser i djupt metallic-blå färg. Nån som vet vad dessa två trollsländor har för namn?

Chokladblomman, Cosmos atrosanguineus "Chocamocha", doftar choklad! Och färgen är ju faktiskt också chokladfärg. Kan det vara en produkt av Fazer, eller?


Bergnarven har blivit en ny favorit och detta bara på en säsong. Den breder ut sig och bildar en läcker matta i rabattkanter och längs stenpartikanter. Klart värt att rekommendera.

På Sveriges Trädgårdsamatörers årsmöte i Ronneby förra året var det växtförsäljning sista dagen. Där fanns många spännande och ovanliga växter. Oxalis blev en ny bekantskap för oss, små läckra stenpartiväxter som i år visar upp sina blommor.
Oxalis enneaphylla "Patagonica", klippoxalis.

Kommentarer

  1. Den övre skulle kunna heta Bred trollslända. Den undre är en blå jungfruslända och det är nog det vackraste och blåaste man kan se. Hade en sådan i trädgårn i somras. Underbar!
    Sigrid/Sigge

    SvaraRadera
  2. Tack Sigge för informationen! Jag vill ju gärna ha namn på krypen jag har framför mig.
    / Leif

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...