Mitt liv som fisk

Vår damm har ett riktigt tjockt istäcke nu, det skulle inte vara några problem att ha den som skridskobana nu. Förutsatt att man inte kör ner sig i de två andningshålen som finns för fiskarnas skull. En luftpump med två luftslangar går ner i dammen och ser till att sumpgaser och annat inte finns kvar där nere.

Hörde nyligen en skräckhistoria, med bildbevis, om en damm som frös igen helt och där ALLA fiskar dog: En mängd stora kojkarpar som var gamla och vackert färgade. Hur sorgligt som helst.

Hur våra egna små älsklingar mår får vi se framåt våren när isen smält. Tänk dig att inte äta något på kanske ett halvår, att ligga nerkyld i iskallt vatten lika länge, ljuset kommer bara genom ett litet hål i taket, ingen mobiltäckning, ingen internet, inget... ja du förstår. Det är ett riktigt fiskliv det. Inget för oss andra kanske.

Ska bli trevligt att möta dem snart igen, alla våra goa fiskar: Goldie, William, Einstein, Leif, Fjanten och allt vad de nu heter.


Mitt liv som byggherre
Den här vintern har gått hårt fram i vårt avlånga land. Förutom stark kyla har det ju kommit mycket snö. Vi har skottat garagetaket tre gånger och altantaket minst lika många gånger. Men så var det ju ett par tak till, som jag glömde: vedboden och plåtskjulet! Tänkte inte på det =(
ja, ni ser ju hur det har gått. Vedboden har klarat sig, men inte plåtskjulet.

Fast, äh, den hade väl gjort sitt får man tänka. Nu får jag ju ett trevligt projekt till sommaren, att bygga upp något vackert, i trä med mycket snickarglädje. Fortsättning följer...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

inspiration och stöld

Italiensemester

En växtsäsong går fort...