Här är vi, Bibi och Leffe, och vår trädgård!

Dags att skriva första inlägget i vår egen blogg. Och beleave me, det känns såå trevligt! Därför att här kan vi berätta om det som intresserar oss så mycket nuförtiden: om vår trädgård, om växter och småkryp och fåglar och allt som rör temat trädgård. Och jag inbillar mig att vi kommer att få många nya trevliga kontakter med er andra, tillfälliga eller regelbundna besökare, som delar vårt intresse. 
Kanske blir det andra teman också här på bloggen så småningom, det får tiden utvisa. Det finns ju annat också som är spännande och roligt...

Nu har vi hunnit ända till mitten av november, växtsäsongen är förbi känns det som. Så då får det bli lite tillbakablickar och några bilder från sommaren som gått. 
Först några bilder på en del av trädgården. 


I mitten syns baksidan av vattenfallet. Trädet till höger är en pagodkornell.Nytt i år är plattor runt dammen och planteringarna längs dammkanten.


En bild från framsidan hör också till presentationen av oss och vår trädgård
Suck, oj vad man längtar till sommaren när man tittar på sommarens bilder. Nåväl, nu är det som det är. Faktiskt kan jag avslöja att även denna dag, 14 nov, har vi planterat. Köpte några ljungplantor som nu lyser upp den nya mossrabatten. Låter mystiskt med mossrabatt, eller hur? Vi får förklara och visa den senare.

Och så har vi vänt komposten inför vintern. Och plockat ner fågelholkarna för rengöring och reparation, och fyllt på fågelborden... de äter ju som galningar, dessa små. Med andra ord, det finns alltid nåt att göra, även denna tiden på året.
Ha det så bra, vi hörs!
/ Leif


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Italiensemester

inspiration och stöld

En växtsäsong går fort...